Hippe jongenskleding kopen

Het kan lastig zijn om leuke kleding te winkelen voor een jongen. Niet alleen zijn zij de hele dag aan het ravotten, ook groeien ze vaak als kool. De meeste kleding zijn ze dan ook zo ontgroeid. Hoe koop je hippe jongenskleding? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Zoek samen met je kind

Wat jij hip vindt, vind je zoon waarschijnlijk enorm saai. Je kunt gemakkelijk ontdekken wat zijn smaak is door online naar verschillende kledingstukken te kijken. Zo voorkom je ook dat je iets koopt wat hij eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Dat scheelt weer een retourtje!

Oversized = Hip & Praktisch

Zeker als een jongen in de groeispurt zit, is het zonde om precies passende kleding te kopen. Daarnaast is oversized ook helemaal hip! Het hangt er natuurlijk wel van af welk kledingstuk je koopt. Een t-shirt is niet zo geschikt om een maat groter te kopen, maar bijvoorbeeld een sweater of een broek kan prima omgeslagen worden. Zo heb je er langer plezier van! 

Wat dragen zijn vrienden?

Hoewel de meeste jongens niet zo modieus zijn, willen zij graag bij de groep horen. Het kan dan ook verstandig zijn om op het schoolplein te kijken wat zijn vriendjes ongeveer dragen. De kans is dan groot dat hij het ook aan gaat trekken. 

Doe eens lekker gek!

Hippe jongenskleding is vaak vol met patronen, opschriften en felle kleuren. Zelf zou je zoiets waarschijnlijk nooit aantrekken. Maar voor veel jongens geldt: hoe gekker, hoe beter. Truien met opschriften, felle prints, het is allemaal hartstikke cool!
Het handigst is om te kiezen voor gekke bovenkleding, en de onderkleding juist weer wat rustiger te houden. Zo kan je gekke truien bijvoorbeeld gemakkelijk combineren met een spijkerbroek. Op deze manier wordt de gehele outfit ook niet te schreeuwerig. 

Vergeet de sneakers niet!

Een outfit is pas hip als er een aantal goede schoenen bij passen. Jongens dragen graag sneakers. Een gemakkelijke manier om een hippe outfit samen te stellen is dan ook door een aantal coole sneakers te kopen. Dit mogen best sneakers in een felle kleur zijn, dat vinden jongens vaak alleen maar gaaf. Ga bij voorkeur ook voor schoenen die wat donkerder gekleurd zijn, dan zie je minder snel dat ze vies zijn geworden.

Er zijn dus een aantal dingen die je kunt doen om gemakkelijk hippe jongenskleding te kopen! Bekijk bijvoorbeeld eens een jongens badjas!