Een helm om veilig te rijden

scooterhelmen

De keus in scooterhelmen is tegenwoordig enorm, verschillende modellen en kleuren om exact de helm te selecteren die je bij je scooter vind passen. Bij voordeelhelmen.nl heb je altijd wel een leuk model, of precies de kleur die bij je scooter past. Je wilt toch niets anders als flitsend met een veilige helm op je hoofd aan het verkeer deelnemen. Maar in veel gevallen weten de meeste scooterrijders niet wat een goede helm is, en hoe moet deze op je hoofd zitten om er veilig gebruik van te maken.

Comfort van je helm

Een helm moet op de eerste plaats natuurlijk wel comfortabel zitten, toch zijn er nog veel mensen die niet weten hoe scooterhelmen moeten zitten. Koop je een nieuwe helm dan is het niet gek dat deze in het begin strak zit, naarmate de helm naar je hoofd gaat staan wordt deze ook wat ruimer. Heb je een helm die te klein is dan voel je tijdens het dragen druk aan de achterkant van je hoofd. Hoe langer je de helm op hebt, hoe erger je deze punten zal gaan voelen.

scooterhelmen

Pasvorm om je hoofd heen

Scooterhelmen mogen op bepaalde plaatsen wel strak zitten, bijvoorbeeld bij de wangen mag de helm wel strak zitten aangezien de kussentjes daar nog slijten. Heb je echter de helm op je hoofd, en kan je nog makkelijk je hoofd bewegen naar rechts en links dan is waarschijnlijk de helm te groot. Bij voordeelhelmen.nl kunnen ze exact aan je vertellen waar een helm aan moet voldoen, en hoe een goede helm moet zitten.