Een grote valpartij

Hoi iedereen. Afgelopen zaterdag was ik lekker met een aantal vrienden met de motor aan het toeren. Wat begon als een geweldige dag liep helaas minder leuk af. Ik trok in de ochtend mijn motorkleding aan en had om een voor mij onbekende reden het gevoel dat er iets zou gaan gebeuren. Ik had echter besloten om samen met vrienden alsnog te gaan. We reden als eerste over de snelweg, alles ging goed, mede doordat ik extra voorzichtig reed. Vervolgens reden we door een gezellig klein dorpje waarna we besloten om gezellig met z’n allen op een terrasje te gaan zitten en te gaan genieten van een lekker koud biertje. We hielden het hierbij vanzelfsprekend maar op één biertje aangezien we later nog verder zouden gaan rijden.

57

Ongeveer 1,5 uur later waren we bij de afsluitdijk aangekomen, het eindpunt van onze tour. We besloten gezellig te gaan uit eten bij een van de restaurants in de buurt. Ik deed in het restaurant mijn warme motorkleding uit en ging zitten. Toen sloeg echter de twijfel toe, had ik me zorgen lopen maken om niks? Al snel had ik mezelf ervan weten te overtuigen dat alles waarschijnlijk gewoon tussen mijn oren zat. We besloten lekker na te tafelen, ruim 2 uur later liepen we het restaurant uit om te beginnen aan onze terugreis.

 

We reden met de motor langs het water en langs de gezellige dorpjes van eerder. We kwamen weer aan op de snelweg. Het was onverwacht rustig op de weg wat waarschijnlijk te danken was aan het tijdstip. We hadden echter niet door dat een van onze vrienden onwel was geworden door de vis van het restaurant. Voor ik het wist viel hij en werd mijn motor geraakt door de zijne. Ik reed gelukkig wat langzamer waardoor ik niet op volle snelheid viel. Ik kwam er gelukkig net als mijn kameraad zonder al te veel kleerscheuren vanaf, we hadden alleen wat beschadiging aan onze motorkleding en helaas wat flinke schade aan onze motors.