Bagger zooi

Ik word toch zo vrolijk van mijn werk. Het geeft echt ontzettend veel voldoening. Nu zijn jullie zeker erg benieuwd wat ik doe. Ik werk voor een bagger maatschappij. Wij zijn voornamelijk gespecialiseerd in het baggeren van grachten. De zooi die er dan uitkomt kan je bijna niet voorstellen. Voornamelijk in de grote steden komen er ontelbaar veel fietsen tevoorschijn. Ik snap echt niet hoe er zo veel in de grachten belanden. Wat doen mensen toch met hun fietsen? Echt ongelofelijk! Het zal je ook verbazen dat er allemaal schoenen in het water liggen.

Het is ook echt van groot belang dat de grachten af en toe gebaggerd worden. De vaargeulen raken op ten duur helemaal verslibt met vuil en slib. Hierdoor zullen de boten op een begeef moment niet meer goed kunnen varen en dit moet natuurlijk voorkomen zien te worden door regelmatig onderhoud.  Daarnaast is het voor alles wat leeft in deze wateren ook van belang dat de grachten schoon blijven, als de wateren te veel vervuild zijn zullen veel vissen en watervogels dood gaan.

Naast het baggeren voor de gemeente zijn we ook particulier in te huren. We baggeren dan voornamelijk onder woonboten. Vooral in de stad is de kans groot dat een woonboot zelfs scheef gaat staan doordat er zo veel vuil onder de woonboot is verzameld.

Zoals je al hoort zijn de werkzaamheden heel divers en je maakt de meest rare dingen mee als baggeraar. Het is wel zwaar werk hoor. Je moet contant sjouwen en je wordt vaak ook zeiknat en grachtenwater is nou niet bepaald heel fris. Ik moet dan ook goede werkschoenen hebben die waterdicht zijn, anders krijg je gegarandeerd natte voeten. Voor mensen die een avontuurlijke baan zoeken raad ik het aan om zich eens te verdiepen in het vak, we zoeken namelijk nog mensen. Stuur me maar een berichtje als je interesse hebt!

1