Zilveren Armbandjes 2017: bedelarmband, combineren en vormgeving

Armbandjes zijn helemaal hip. De Ibizabandjes zijn misschien een beetje op hun retour, de zilveren armbandjes zijn er om te blijven. Stijlvol, hip en tijdloos.

De bedelband

De bedelarmband blijft aantrekkelijk. Hij is er ook in het goud en aan de Ibizabandjes kun je ook van alles hangen, maar de meest stijlvolle is wel de fijne zilveren bedelarmband. Tegenwoordig is de bedelarmband niet meer hetzelfde als die van vroeger; hij hangt niet meer helemaal vol met een allegaartje. Less is more, twee of drie bedels met een verhaal erbij zijn het helemaal. Doordat er minder bedels aanhangen, hoeft de band ook niet meer uit grove schakels te bestaan. Dunne, fijne bandjes met een paar bedels is het helemaal.

Meer dan één

Sieraden

Eén van de nieuwste trends op het gebied van armbandjes is dat je er zoveel om kunt doen als je leuk vindt. Wel allemaal eenvoudige armbandjes, maar doordat je er een aantal bij elkaar draagt, wordt een geheel. Een combinatie van een bedelbandje met enkele Ibizabandjes of, nog beter, andere eenvoudige zilveren armbandjes maakt het een prachtig sieraad.

Vormgeving

Een tijdje waren de armbanden grof geschakeld en opzichtig. Nu is het of over de top: grote, brede armbanden met dikke stenen erin, of juist heel fijn geschakeld zodat er meerdere tegelijk gedragen kunnen worden. Het fijne zit hem vooral in de kleine schakels, fijn weefwerk van een tussenstukje (vaak in de vorm van een blad) en bijna onzichtbare slotjes. De zilveren bandjes zitten wat strakker om de pols zodat ze op hun plek blijven zitten. Wat heel handig is als je er meerdere wilt dragen.
Ook variaties met pareltjes tussen de schakels of, helemaal hip, tussenstukjes waar edelsteentjes in zijn verwerkt. Het werk met natuurlijke mineralen is in opkomst en dat zie je terug in de sieraden; je eigen geboortesteen verwerkt in een armbandje is breed te vinden.

Het leuke van de huidige collectie zilveren armbandjes is dat je ze altijd en overal kunt dragen zonder dat het opzichtig wordt, want dat bepaal je zelf door de hoeveelheid bandjes die je combineert. Als het nodig is om wat minder opvallende sieraden te dragen, kun je dat dan heel makkelijk aanpassen.