Verpakkingen voor het verzenden van pakketten

leuke telefoonhoesjes iphone 6

Verpakkingen: in de hedendaagse maatschappij zijn ze niet meer weg te denken. Door de razendsnelle opkomst en gigantische groei van de online economie versturen we gezamenlijk elk jaar ongelooflijke hoeveelheden pakketjes. Al die pakketjes moeten natuurlijk voorzien worden van verpakkingen. Een goede verpakking zorgt ervoor dat jouw pakketje heelhuids aankomt op zijn bestemming, maar ook dat het gemakkelijk te verwerken is door het postbedrijf en de bezorgdienst die jouw pakketje van a naar b moeten brengen. Ben je op zoek naar wat de beste verpakkingen zijn voor bijvoorbeeld jouw webwinkel? In dit artikel lees je er alles over en wat de mogelijkheden zijn om ze aan te passen aan de behoeften van jouw bedrijf.

Alle soorten en maten verpakkingen

Er is een grote variatie in wat wij allemaal verzenden met de pakketpost, en zo is er ook een grote variatie in het materiaal waar we het in verzenden. We kunnen met recht zeggen dat ze er zijn in alle soorten en maten. Het grootste gros is gemaakt van karton. Karton is een materiaal dat vele voordelen heeft. Het is goedkoop te maken, het is goed te recyclen, het is zeer licht maar het is ook zeer stevig. Deze eigenschappen maken karton tot de perfecte keuze voor materiaal wanneer we dozen willen maken voor allerlei soorten pakketjes. Tevens is karton, doordat het makkelijk te vouwen is, gemakkelijk te gebruiken om pakketten van alle verschillende soorten afmetingen en vormen te fabriceren. Zo kun je ongeacht de maat van het product dat je wilt versturen altijd wel een passende verpakking van karton vinden. 

Verpakkingen: bedrukt of onbedrukt?

Wil je de producten die je verstuurt met jouw bedrijf voorzien van een persoonlijke touch? Dan vind je het vast leuk om te horen dat het bij veel bedrijven mogelijk is je verpakking te laten bedrukken. Zo kun je een boodschap of bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo op de doos laten zetten, waardoor je direct al bij het aankomen van het pakket een goede indruk kunt maken op jouw klant. Ook is het natuurlijk mogelijk bepaalde instructies op de doos te laten drukken zoals wanneer je bijvoorbeeld breekbare goederen wilt verzenden. Natuurlijk brengt het bedrukken van verpakkingen wel extra kosten met zich mee, maar indien je ervoor kiest grote hoeveelheden tegelijk te laten bedrukken gaan de kosten per stuk beduidend omlaag.

Staffelkorting

Wanneer je voor jouw bedrijf op zoek bent naar de juiste verpakkingen om jouw producten naar je klanten te versturen is het goed om te weten dat je bij de aanschaf vaak gebruik kunt maken van staffelkorting. Dit houdt kortgezegd in dat hoe meer je tegelijk inkoopt, hoe minder je relatief gezien gaat betalen. Zo kun je ervoor zorgen dat je kosten drukt. Ben je geïnteresseerd in staffelkorting en wil je graag weten wat voor besparingen dit jou jaarlijks zou kunnen opleveren? Neem dan eens contact op met een leverancier om te vragen welke kortingen er mogelijk zijn bij welke volumes van bestellingen.