Uitwasbare luiers voor optimaal comfort en duurzaamheid

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Je wilt ze goed verzorgd en tevreden houden. Om ze meer comfort te bieden, kun je overstappen van wegwerpluiers op uitwasbare luiers. Deze luiers zijn namelijk gemaakt van katoen en zijn lekker zacht. Ze sluiten goed om het lichaam geven genoeg beweegruimte over voor je kind. Zo voelen ze zich fijn in hun luier. Niet alleen zorgen luiers die je kunt wassen voor ultiem comfort, je kunt ook nog flink besparen op kosten. Bovendien zijn uitwasbare luiers veel beter voor het milieu dan wegwerpluiers.

Hierdoor zijn uitwasbare luiers zo comfortabel

Zoals je hierboven al kon lezen zijn uitwasbare luiers gemaakt van katoen, waardoor ze prettig en zacht aanvoelen. Wegwerpluiers bevatten vaak plastic en geparfumeerde stoffen, waardoor de huid van je kind behoorlijk kan gaan irriteren. Met luiers die je kunt wassen heb je dit probleem niet en zal je kind dus geen last meer hebben van roodheid of een uitgedroogde huid. Bovendien zijn uitwasbare luiers tegenwoordig van licht gewicht; zo licht dat je baby bijna niet zal voelen dat je een luier hebt omgedaan. Door te kiezen voor wasbare luiers ondervind je kind een uitermate comfort. 

Luiers die je kunt wassen zijn een duurzaam alternatief voor wegwerpluiers

Naast een veel hoger comfort zijn uitwasbare luiers ook veel beter voor het milieu. Wegwerpluiers hebben namelijk een grote invloed op de CO2-uitstoot en het afval dat we jaarlijks weggooien. Met zijn allen gooien we jaarlijks 150 miljoen kilo luierafval weg. Dat komt maandelijks neer op 25 kilo luierafval per kind. Deze hoeveelheid ligt idioot hoog en daar moet wat aan gedaan worden. Door over te stappen op luiers die je kunt wassen wordt het afval dat we weggooien flink verminderd. Het enige wat je hoeft weg te gooien zijn de inleggers. De inleggers zijn gemaakt van bamboe en zijn 100% afbreekbaar, waardoor ze niet zorgen voor verdere vervuiling. Zelfs als je de extra wasbeurten zou meerekenen zijn de wasbare luiers vele malen beter voor het milieu.

Hoeveel uitwasbare luiers heb je nodig?

Een ander groot voordeel van uitwasbare luiers is dat je niet iedere maand nieuwe luiers hoeft in te slaan. Een pak luiers kost behoorlijk wat en je bent er zo weer doorheen. Door een aantal luiers die je kunt wassen in te slaan ben je al voor het hele jaar voorzien. Het wordt aangeraden om tussen de 20 tot 24 uitwasbare luiers aan te schaffen. Zo heb je er zeker genoeg voor de hele week en kun je meerdere keren per dag de luier van je kind verschonen. Bovendien is het met deze hoeveelheid niet nodig om iedere dag een was te draaien, je kunt namelijk ook gemakkelijk iedere derde dag een was aanzetten. 

Het is overigens niet nodig om een aparte was te draaien voor de luiers, want je kunt ze gewoon mee wassen met de rest van je kleding. De inlegger vangt de meeste viezigheid op, dus de wasbare broekjes zijn vaak niet erg vuil. Je kunt er dus vanuit gaan dat je was schoon uit de wasmachine komt, ook als je een aantal wasbare luiers hebt mee laten draaien.