Ik ga naar het strand en ik neem mee

Met een zomer vol tropische temperaturen in het vooruitzicht, kun je vast niet wachten om weer een lekker dagje naar het strand te gaan. Of dit nu in Spanje is, Frankrijk of Nederland, we relaxen maar wat graag een dag op ons handdoekje in het zand. Toch is het handig als je goed voorbereid naar het strand gaat. Bij sommige badplaatsen heb je weinig shop voorzieningen en is het dus best vervelend als je een aantal belangrijke dingen thuis bent vergeten. Maar wat zijn essentiële spullen om mee te nemen naar een dagje strand? Je leest het hier!

Zonnebrand

Natuurlijk kunnen we op nummer één zonnebrand zetten. Ook al lijkt de zon in Nederland niet zo sterk, je kunt nog steeds flink verbranden. Laat staan in tropische landen, waar de zon nog sterker is. Neem daarom altijd een flesje zonnebrand mee van minimaal factor 20. Het is nog beter natuurlijk om factor 30 of 50 mee te nemen, zodat je extra goed bent beschermd tegen de UV straling. Vergeet niet om je ook opnieuw in te smeren na het zwemmen, aangezien dit de beschermingslaag van de zonnebrand aantast.

Kleding en accessoires

Het meest belangrijke kledingstuk dat je meeneemt naar het strand is natuurlijk je zwembroek of bikini. Maar hiernaast is het ook belangrijk dat je goede slippers meeneemt, zoals van Ipanema,

en kleding dat je aan kan trekken voor als het frisser wordt. Als het echt heel warm is en je vol in de zon gaat zitten, is het ook zeker verstandig om hoofdbescherming te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een pet of hoed en draag hierbij een zonnebril. Wil je liever in de schaduw zitten op het strand? Kies er dan voor om een parasol mee te nemen of een windscherm. Zo zit je redelijk beschut en kun je toch genieten van het weer.