De toegevoegde waarde van een krullenkapper

krullenkapper die CURLSYS specialist is

Heb je krullend haar of zou je dat graag willen? Dan raden we je aan om je haar niet bij een ‘normale’ kapper te laten knippen, maar om naar een kapper te gaan die gespecialiseerd is in krullen. Dit wordt ook wel een ‘krullenkapper’ genoemd. Dit artikel vertellen we je wat de toegevoegde waarde is van een krullenkapper.

Een krullenkaper gebruikt kniptechnieken om je krullen te laten schitteren

Haar dat krult of moet gaan krullen vraagt om een speciale kniptechniek. Een voorbeeld hiervan is de CURLSYS kniptechniek. Een krullenkapper die CURLSYS specialist is kan zelfs uit steil haar krullen toveren. Bij een ‘normale’ kapper die de CURLSYS kniptechniek niet toepast zul je het verschil in het resultaat zeker merken.

krullenkapper die CURLSYS specialist is

Krullenkappers kunnen je de juiste producten adviseren

In Nederland kan het nogal eens regenen. En laat regen nu net datgene zijn dat krullend haar in de war kan gooien. Echter, als je de juiste verzorgingsproducten gebruikt dan kun je de krullen in de meeste gevallen mooi houden. Bij een kapsalon gespecialiseerd in krullen kun je hierover advies inwinnen.

Ook kunnen krullenkappers je adviseren over het wassen van je haar. Met krullen moet je dat namelijk zo min mogelijk proberen te doen. Het is alleen aan te raden als je het hebt gewassen en eerst een verzorgingsproduct in het haar hebt aangebracht.

Niet te kort, niet te lang

Een krullenkapper weet precies hoeveel haar hij moet knippen om je mooie bos krullen in stand te houden. Een belangrijk aspect hierbij is dat het haar droog moet worden geknipt. Kappers die niet gespecialiseerd zijn in krullen weten dat niet altijd. Het gevolg is dat het natte haar ervoor zorgt dat je haar wordt uitgereikt en het na het nadrogen blijkt dat er teveel haar is afgeknipt.

De kam blijft achterwege

Een belangrijk aandachtspunt bij krullen is dat je het niet moet gaan borstelen of kammen voordat je het gaat knippen. Het kan je krullen namelijk uitrekken. De gedachte om het haar te kammen is om er klitten uit te halen als het haar nat is. Met een goede conditioner kun je dit echter ook zo voor elkaar krijgen. Een krullenkapper kan je hierover adviseren.

De krullenkapper kost iets meer, maar levert veel meer op

Nu je dit artikel hebt gelezen ben je op de hoogte van wat de toegevoegde waarde van een krullenkapper is. En hoewel een krullenkapper wat duurder is dan een normale kapper krijg je er een mooi krullenkapsel voor terug. Dat is de extra investering waard, toch?