De jurken van juffrouw Jansen

Misschien ken je het al, het Amsterdamse modewerk ‘Juffrouw Jansen’, die hun inspiratie halen uit de mode van de filmsterren in de jaren 50 en 60. Reken dan ook maar op strakke modellen, waar het vrouwelijk silhouetten goed wordt benadrukt. Lekker draagbaar vanwege de combinatie met een goede Jerseykwaliteit en een Nederlandse pasvorm. Je vindt in de collectie veel strepen, dots en dierenprinten.

Jurk centraal
De jurk staat bij Juffrouw Jansen toch wel centraal. Iedere stijl is in de collectie vertegenwoordigd. Of je nu op zoek bent naar de alom bekende ‘Little Black Dress’, een jurkje voor een doordeweekse dag of iets speciaals voor op een bruiloft of feest. Voor de warmste dagen heeft Juffrouw Jansen ook een collectie vakantiejurken. De stof valt zo lekker dat je je helemaal vrij kunt bewegen en je de hele dag kunt genieten zonder dat je zorgen hoeft te maken of alles nog op zijn plaats zit.

Jurkjes

Collectie 2017
De collectie van deze zomer is een frisse cocktail met opvallende combinaties. De aloude basics zijn vertegenwoordigd, maar wat dacht je van de blikvangers, waarmee jij zal opvallen op het terras of op het festival? De kleuren zijn opvallend dit jaar, het is een combinatie van zachte tinten en felle accenten. Dat levert niet alleen een mooi contrast op, maar zorgt er ook voor dat de kleding van Juffrouw Jansen makkelijk te combineren is. Vooral met zwart en wit, want die kleuren zie je wel vaker terugkomen in de collectie van 2017.

Prints
Ook de prints in de stoffen en dessins van Juffrouw Jansen vallen op dit jaar. Strepen en dierenmotieven trekken de aandacht, terwijl er ook uni’s zijn en leuk ontworpen hartjes of lippen. Een variatie aan prints nodigt je uit om naar eigen smaak te combineren.

Halslijn
In de collectie van Juffrouw Jansen is goed te zien welke halslijnen er in de mode zijn. Een V-hals mag best en biedt ruimte voor een mooi collier. Een blote schouder is helemaal in met een vrouwelijke off-shoulder belijning. Hoeft het allemaal niet zo bloot of opvallend? Kies dan gewoon voor de ronde halslijn. Het is maar net waar je je prettig in voelt. Er zijn ook leuke jurken en blouses waarbij het accent juist op de rug ligt. Wat dacht je van een blote rug, of een stoere rits of vrolijke strik achterop?