De gentleman en zijn eigenschappen 

Tijden veranderen. De maatschappelijke ethiek en samenleving veranderen geleidelijk mee. Dankzij de media kunnen we in enig opzicht een beeld schetsen over hoe de maatschappij in het verleden was. Zo staan de jaren ’70 bekend als het disco- en hippietijdperk en de jaren ’80 als de beenwarmer en zweetbandperiode. Dingen blijven over de jaren heen zelden hetzelfde. Dat geldt ook voor mensen. We veranderen zowel in onze mentaliteit als in ons uiterlijk. Een gentleman is echter tijdloos en altijd bij iedereen gewenst. De etiquette waaraan een echte gentleman zich moet houden is strikt, maar het looft enorm. Een dergelijke type man is immers zeer gewild als zakenpartner, vriend of echtgenoot. 

Het karakteristiek van een gentleman 

De houding van een gentleman moet te allen tijde beleefd, net en attent zijn. Zo houdt een gentleman de deur open voor een dame, werkt hij hard en houdt hij rekening met de gevoelens van anderen. Een echte heer dient professioneel te zijn en zal nooit een scène schoppen in het openbaar. Een gentleman staat bekend als een heer strak in pak, met een gladde kapsel getooid met een chique hoed heren. Films en series staan er vol mee. Zo zijn de gentlemen o.a. terug te vinden in de Kingsman franchise, maar ook als Bruce Wayne in Batman, James Bond in de Bond reeks en Harvey Spector in Suits. 

Bezigheden van gentlemen 

In de media worden gentlemen vaak weergegeven als steenrijke zakenmannen van succesvolle bedrijven of als leden van een familie met veel gezag en aanzien. Vaak wisselen ze de drukke bezigheden af met een ontspannend potje golf in de buitenlucht. Een sportpolo met een pet mag daaraan niet ontbreken. De heren tooien zich met een Flat Cap – ook wel bekend als de Peaky Blinders Cap – of een zwarte Fedora hoed als ze op stap gaan of afspreken met belangrijke mensen. Kortom: zowel de activiteiten als het uiterlijk van de heren stralen luxe en verzorging uit m.b.v. hoed heren. Daarbij dient niet vergeten te worden dat het innerlijk te allen tijde moet matchen aan de wijze waarop ze zichzelf presenteren: net én beschaafd.