De beste manier om een donker of zwart overhemd te wassen

Donkere of zwarte overhemden vragen om een speciale manier van wassen. Gooi ze zeker niet zomaar bij je jeans of andere donkere was in de wasmachine. Qua kleur zou dat uiteraard kunnen maar beter is om je overhemd een aparte was te geven. Hierdoor blijft je overhemd veel langer mooi en zul je er dus veel langer plezier van hebben.

Wassen met de hand

Begin met het overhemd binnenstebuiten te keren. Daarna was je het donkere of zwarte overhemd bij voorkeur met de hand in een lauwwarm sopje met weinig wasmiddel. Na het wassen moet je het overhemd uitslaan en zo nat mogelijk aan de lijn hangen.

Wassen in de wasmachine

Ook hier geldt, keer het overhemd eerst binnenstebuiten en was het vervolgens in de wasmachine met een wasprogramma voor fijn was, wol of overhemden. Gebruik ook in de wasmachine heel weinig wasmiddel. Centrifugeer op 600 toeren of minder. Na het centrifugeren haal je het overhemd zo snel mogelijk uit de wasmachine en slaat het uit. Hang het overhemd nat op een hangertje en trek het alvast wat strak. Daarna strijken als het overhemd nog licht vochtig is.

Strijken van het overhemd

Zoals gezegd strijkt het overhemd het gemakkelijkst als het nog licht vochtig is. Wanneer het toch al helemaal droog is kun je een plantenspuit gebruiken om het licht te bevochtigen. Zet het strijkijzer niet te warm en doe alle knoopjes los zodat je overal goed bij kunt. Als eerste worden de mouwen van het overhemd gestreken. Daarna is het rugpand aan de beurt. Leg het plat op de strijkplank en strijk vervolgens de panden door het overhemd door te draaien. Als laatste strijk je de boord van het overhemd vanaf de punten naar binnen. Je overhemd is nu klaar om aan te trekken!